Завантаження ...

Ексмер Глухова став співзасновником найбільшої в Європі плантації конопель

Ексмер Глухова став співзасновником найбільшої в Європі плантації конопель фото

13 лютого на Житомирщині засновано найбільшу в Європі плантацію промислових конопель.

Про це повідомив ексмер Глухова Мішель Терещенко, який свого часу вирощував коноплі на малій батьківщині своїх предків — на Глухівщині.

“В понеділок, 13 лютого 2023 року, на зустрічі під керівництвом начальника військової адміністрації Житомирської області пана Віталія Бученка в оточенні його заступників та Голови Хорощівської громади пана Володимира Столярчука, за нашою ініціативою, народився «MA'RIJANNI HEMP INDUSTRIAL PARK».

Йдеться про перетворення старого льонозаводу в селі Ріжанні на сучасний кластер з вирощування та переробки технічних конопель. Це дуже гарний проект, який сприятиме відбудові та європейській інтеграції України, що створить альтернативу постачанню з Китаю. Це дозволить відродити традицію текстильної коноплі в Житомирі та Європі.

Навколо заводу з дефібрації буде створено індустріальний парк для всіх українських підприємців, які хочуть приїхати і працювати на конопляних продуктах на місці, будучи впевненими в хорошому забезпеченні основною сировиною. Малі та великі компанії у сфері текстилю, упаковки та біологічно розкладаних рушників, якісного паперу, ізоляційних та будівельних матеріалів, нетканих матраців, агроволокна або пелет з біомаси, очікуються та вітаються. Ви дізнаєтесь більше найближчими днями.

Але сьогодні 13 лютого залишиться ювілейною датою створення найбільшої в Європі плантації промислових конопель – яка, отже, буде в Україні.

Слава Україні!”, - написав пан Терещенко у фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: