Завантаження ...

Суми попрощалися з військовим Русланом Сташком

Суми попрощалися з військовим Русланом Сташком фото

12 лютого сумчани попрощалися з загиблим за Україну бійцем Збройних Сил Русланом Сташком. Чоловіку було 44 роки.

Життя Руслана Сташка обірвалося під містом Вугледар Волноваського району Донецької області, розповів офіцер Сумського центру комплектування Руслан Флорчук. пише Суспільне.

"Солдат Сташко Руслан проходив службу в Збройних Силах України на посаді номер обслуги кулеметного взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальону, він загинув 6 лютого 2023 року", - додав офіцер.

Одногрупниці Руслана Сташка розповідають: навчалися разом в Путивльському сільськогосподарському технікумі в 1995-1998 роках. Років п'ять тому бачили одногрупника на зустрічі випускників. Говорять: чоловік створив міцну, взірцеву родину, де народилися двоє дітей.

"Це щира, добра людина, весела, ми його пам`ятаємо і будемо пам`ятати. Ніколи нікому не відмовив, просто жах", - згадує одногрупниця загиблого Олена Тужик. "Він був добрий, світлий, завжди усміхався. Ніхто ніколи не сказав на нього "Руслан" - просто "Руся", "Русік". На парах він сидів позаду мене, штовхав мене ручкою - "ти написала? дай мені списати", кажу "зараз, Русь, зараз", - пригадує одногрупниця військового Олена Войтенко.

Родичка Руслана Сташка розповіла — чоловік служити пішов сам, таємно від дружини. "За добу їй про це сказав. Він виконав свій обовязок, він захищав нас, дякуємо йому. Захищав своїх дітей. Вічна йому пам'ять і слава ", - сказала Поліна Євдошенко.

"Він віддав своє життя за Батьківщину, це дуже велика втрата для України, гинуть найкращі хлопці, цвіт нації. У глибокій скорботі ми схиляємо свої голови перед памяттю загиблого воїна і співчуваємо родині. Ніякі слова не зможуть зменшити той біль, який відчуває родина", - сказала головна спеціалістка сектору у Сумській області Міністерства у справах ветеранів України Олена Вакуленко.

Після відспівування у Свято-Воскресенському кафедральному соборі загиблого захисника поховали на Алеї Слави Баранівського кладовища.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: