Завантаження ...

Генерал Олександр Нестеренко розповів про реформування добровольчих формувань на Сумщині

Генерал Олександр Нестеренко розповів про реформування добровольчих формувань на Сумщині фото

Екс-очільник оперативно-тактичного командування “Суми”, а нині заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майор Олександр Нестеренко прокоментував чутки про розформування добровольчих формувань територіальної оборони.

“Останнім часом в особистих повідомленнях і коментарях, в телефонному режимі отримую багато запитань та прохань пояснити принципи реформування добровольчих формувань.

Усі питання щодо ДФТГ врегульовані Положенням про добровольчі формування територіальних громад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 1449 від 29 грудня 2021 р. (далі – Положення).

Добровольчі формування територіальних громад - це воєнізовані підрозділи, сформовані добровольцями, які залучаються до територіальної оборони, входять до військово-цивільної складової територіальної оборони.

Протягом останніх місяців відбувається реформування ДФТГ для ефективного управління Силами оборони на території України та безпосередньо в Сумській області.

Ми завчасно, в середині листопада 2022 року, спільно з головами Полтавської та Сумської ОВА, головами ОТГ і керівним складом бригад територіальної оборони, командирами добровольчих військових формувань, провели ряд координаційних нарад та визначились з порядком переформатування. За цим порядком застосовується районний принцип: на один район – одне добровольче формування територіальних громад.

Мені вдалося аргументовано пояснити вищому керівництву важливість добровольчих військових формувань у Сумській області для Сил оборони держави, враховуючи протяжність найдовшого кордону з рф – 562,5 км та характер дій противника 24 лютого 2022 року. Як результат, у Сумській ТГ буде чотири ДФТГ, в решті громад визначена кількість добровольчих формувань відповідно до Положення.

Звертаю увагу, що ДФТГ не розформовуються, а об’єднуються для виконання завдань за призначенням, не змінюючи кількість особового складу.

Прошу не поширювати неправдиву інформацію та не довіряти фейкам. Деморалізація важлива для ворога, адже 11 місяців війни показали, що українці можуть дати відсіч агресору та вистояти. Не реагуйте на гібридні прояви росіян! Пам’ятайте, що Сили оборони України все бачать, контролюють і готують адекватну відповідь.

Вірте в ЗСУ!

Разом до Перемоги!

Слава Україні!”, - написав генерал-майор у фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: