Завантаження ...

У Сумах 9-річний хлопчик презентував свою першу книгу

У Сумах 9-річний хлопчик презентував свою першу книгу фото

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка пройшла презентація книги 9-річного містянина Іллі ОТРОШЕНКА «Велика лісова пригода». На перший творчий вечір юного письменника завітали юні та дорослі шанувальники дитячої літератури.

«Велику лісову пригоду» хлопчик написав ще до повномасштабного вторгнення росії, а цього року її вдалося видати.

«Для нашого міста це надзвичайна подія, бо так щиро й цікаво написати книгу в такому молодому віці — великий талант, — зазначила начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА. — Коли ми дізналися про Іллю, вирішили, що його мають побачити якомога більше людей, адже це гордість нашого міста. Ми допомогли організувати йому справжню презентацію і творчий вечір. Дякую батькам за те, що заклали й підтримали талант своєї дитини, а ми зі свого боку будемо підтримувати всі його подальші творчі починання».

Ілля Отрошенко навчається у 4-му класі сумської школи № 17. Багато часу приділяє читанню та вивченню мов: окрім англійської, говорить іспанською і навіть китайською. Писати почав рік тому.

«Раніше у нас у родині була така гра – ми вимикали світло, вмикали ліхтарик і розповідали страшні історії. Якось я вирішив викласти одну зі своїх історій на аркуші паперу. Я написав про монстриків – моїх улюблених на той час іграшок. Батькам дуже сподобалося і моїм однокласникам теж. Це надихнуло мене продовжувати писати», — розповів Ілля.

Торік 24 лютого хлопець планував передати свій перший рукопис на шкільний літературний конкурс. Але через початок повномасштабного вторгнення плани не здійснилися. Та ідея про видання книги не полишила юного письменника і навіть підтримувала, коли дитині було страшно під час гучних обстрілів Сум.

Першу книгу «Велика лісова пригода» Ілля присвятив своїй найулюбленішій м’якій іграшці Кабанчику Кабанковичу. Говорить, що писав її з особливою місією — хотів передати своє творіння важкохворим дітям.

«Мені дуже хотілося їх підтримати, адже їм там дуже боляче і страшно. Я почав писати ще натхненніше», — згадує хлопчик.

Половину першого накладу родина Іллі вже передала до київської лікарні «Охматдит». Наразі до друку готується книга-продовження «Великої лісової пригоди»: її подарують закладам, які займаються реабілітацією та лікуванням дітей. У планах видати й третю частину книги.

Своєю творчістю юний письменник хоче розрадити українських дітей, підняти їм настрій і довести, що дива трапляються, а мрії здійснюються, якщо у них вірити.

За добре серце та письменницькі старання юному автору подарували торт за мотивами «Великої лісової пригоди». Вихованці зразкової студії художнього читання «Дивослово» презентували фрагмент вистави за книгою Іллі Отрошенка.

Після презентації книги, як і годиться, автор провів автограф-сесію.

Придбати книгу юного письменника наразі можна в центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка або ж узяти в книгозбірні для прочитання.

 

  •  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: