Завантаження ...

У Сумській міській дитячій лікарні запрацювала нова киснева станція

У Сумській міській дитячій лікарні запрацювала нова киснева станція фото

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО відвідав КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», де запрацювала киснева станція.

Кисневу станцію придбали за кошти Державного бюджету України.

На підготовчі роботи, які включали розробку проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт системи забезпечення медичним киснем зі встановленням кисневої станції в тому числі облаштування додаткових кисневих точок, спрямували 610,6 тис. грн (604,2 тис. грн – кошти бюджету Сумської міської ТГ, 6,4 тис. грн – кошти НСЗУ).

Киснева станція призначена для безперебійного видобування заданого обсягу кисню (500 л/хв) безпосередньо з навколишнього повітря та безперебійного подавання під необхідним тиском до централізованої киснево мережі закладу. Тобто може одночасно забезпечувати 50 пацієнтів з потребою 10 л/ хв.

Виходячи з ліжкового фонду, який наразі задіяний для надання медичної допомоги, наразі заклад забезпечений киснем  на 130%. Тож, у разі розгортання додаткових ліжок, кисню вистачить і для них.  

«Діти знаходяться у відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, які потребують кисневої терапії, що повністю знаходяться на кисневій станції. Але якщо вона виходить з ладу, вмикаються кріоциліндри, тому ми повністю забезпечуємо киснем пацієнтів, які цього потребують», – наголосила директор КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Вікторія БУГАЄНКО.

У розрізі візиту до КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» посадовці разом з представниками медичної галузі обговорили подальшу співпрацю задля розвитку закладу.

«Разом з представниками обласної військової адміністрації, управлінням охорони здоров’я, керівництвом лікарні обговорили нашу спільну мету – збереження пріоритетності медичної галузі в громаді і виконання всіх вимог, які стоять перед нами на рівні держави. І сьогодні хочемо показати нашим жителям безпеку лікарні, облаштованість, функціональність, автономність в усіх напрямках. І на сьогодні міська дитяча клінічна лікарня повністю забезпечує пацієнтів киснем. Плануємо подальший розвиток закладу, адже він є базовим з точки зору лікування дитячого населення не тільки громади, а й області», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Також  у лікарні триває розбудова реабілітаційного центру. Коштом бюджету Сумської міської ТГ придбали локомат, що призначений для інтенсивної функціональної терапії опорно-рухового апарата. Такого обладнання немає ні в Сумській області, ні в сусідніх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: