Завантаження ...

У Великій Писарівці обговорять майбутнє радянських пам’ятників, повязаних із Другою світовою війною

У Великій Писарівці обговорять майбутнє радянських пам’ятників, повязаних із Другою світовою війною фото

Селищний голова Великої Писарівки Людмила Бірюкова запрошує до дискусії земляків щодо майбутнього пам'ятників Другої світової війни.

“Шануючи героїв сьогодення, ми не маємо права забути героїв минулої – Другої світової війни 1939-1945 років.

На Великописарівщині 24 пам’ятки історії безпосередньо пов’язані з подіями Другої світової війни, всі вони знаходяться у не дуже задовільному стані та потребують оновлення, як фізичного так і змістовного відповідно до вимог часу.

Пропонуємо розпочати з «Братської могили радянських воїнів, партизанів та пам’ятника воїнам-землякам», що знаходиться в центрі смт Велика Писарівка (вул. Вишнева). До багаторічних природних руйнувань в минулому році долучилася і сучасна війна, нещадна навіть до радянських монументів.

Селищна рада запрошує долучитися до обговорення, як фахівців істориків-краєзнавців, так і пересічних мешканців громади для створення консолідованого бачення цього місця Пам’яті та Пошани в майбутньому.

Найближчим часом буде створено робочу групу, яка буде опрацьовувати пропозиції мешканців громади, тож кожен бажаючий може висловити свою думку, звернувшись до Великописарівської селищної ради чи відділу культури, молоді та туризму зі своїми ідеями. Найбільш активних запрошуємо долучитись і до участі в робочій групі безпосередньо.

А зараз запрошую до обговорення бачення кожного окремого жителя нашої громади вигляду, назви місця вшанування полеглих у боротьбі з фашистами героїв”, - написала посадовиця у фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: