Завантаження ...

Сумські депутати погодили виділення землі під будівництво модульного містечка на 400 людей

Сумські депутати погодили виділення землі під будівництво модульного містечка на 400 людей фото

У Сумах планують будувати модульне містечко. Для початку робіт обласна організація Товариства Червоного Хреста від закордонних донорів має 2 мільйони доларів. Міські депутати 25 січня погодили виділення 2,5 гектари землі під будівництво.

Який вигляд матимуть будинки – читайте у матеріалі Суспільного.

Це земельна ділянка площею 2,5 гектари на вулиці Ковпака у Сумах, поблизу обласної лікарні. Саме тут планують збудувати модульне містечко, аби надавати житло тим, хто його потребуватиме.

модульне

Суспільне Суми

На початок будівництва від донорів мають 2 млн доларів, розповів в.о. голови обласної організації товариства Червоного Хреста України Ігор Шаповал. Ця організація і опікуватиметься будівництвом тимчасового житла. "Ми маємо коштів приблизно на сім таких двоповерхових будинків – це приблизно 400 чоловік тимчасово може бути розміщено. Тобто, де невеликі сім’ї або сім’ї, які мають три, чотири або 5 людей. Вони повинні бути європейського вигляду, вони повинні мати ще й територію, по якій люди мають ходити", — зазначає Ігор Шаповал.

Під час засідання міської ради 25 січня, коли лунала повітряна тривога, у сховищі депутати погодили передачу цієї земельної ділянки у постійне користування міського департаменту забезпечення ресурсних платежів. Тепер визначатимуть – на яких умовах цією землею користуватиметься Товариство Червоного Хреста.

модульне

Суспільне Суми

"Це буде скоріш за все, договір про співпрацю між департаментом та Червоним Хрестом на тимчасове розміщення даних об’єктів. При розмові з представником червоного Хреста він зазначив, що вони після закінчення війни будуть передані в комунальну власність територіальної громади", — говорить директор міського департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій Клименко.

Подібне будівництво нині триває у Чернігові. Там планують збудувати сім сендвіч-будинків. В них плануються одно та двокімнатні квартири з санвузлом та кухнею.

модульне

Будівництво модульного містечка у Чернігові. Screenshot з відео Суспільне Чернігів.

У Сумах квартири планують обладнати усіма необхідними меблями та технікою, говорить в.о. голови обласної організації товариства Червоного Хреста України Ігор Шаповал: "Заходь – живи, за виняткам продуктів. І то, якщо ми побудуємо, то ми маємо намір і розташувати базу Червоного Хреста, де ми б могли безпосередньо співпрацювати з містечком і задовольняти поточні потреби тих людей, які будуть тут знаходитися".

Терміни будівництва будуть залежати від швидкості оформлення проєкту та підрядників, які виконуватимуть роботи. На облаштування одного будинку, сказав Ігор Шаповал, необхідно близько трьох місяців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: