Завантаження ...

Юлія Джима – срібна призерка чемпіонату Європи

Юлія Джима – срібна призерка чемпіонату Європи фото

Чемпіонат Європи з біатлону у 2023 році розпочався індивідуальними гонками.

Першими на старт вийшли жінки, які пробігли 15-кілометрову дистанцію. У складі збірної України стартували п'ять спортсменок (усі, хто заявлений на Євро): Олена Білосюк, Любов Кип'яченкова, уродженка Сум Анастасія Меркушина, глухів’янка Анна Кривонос та випускниця СумДУ Юлія Джима, пише Суспільне спорт.

Серед спортсменок з великом досвідом на рівні Кубка свтіу також бігли у цій гонці, серед інших, німкеня Ванесса Гінц, шведка Стіна Нільсон, Аліна Стремоус з Молдови, латвійка Байба Бендіка, болгарка Мілена Тодорова.

До останньої стрільби з українок підійшли з шансами на нагороди дві спортсменки: Олена Білосюк (три стрільби чисто) та Юлія Джима (одна хвилина штрафу). На підході до вогневого рубежу Юлія йшла на дев'ятому місці, а Олена - одинадцятою.

На стійці Білосюк стріляла майже 45 секунд і зробила одразу три промахи - це позбавило її будь-яких шансів, а на останньому колі Олена програла ще більше ходом і зрештою фінішувала останньою з українок.

З іншого боку, Юлія Джима відстрілялася за 26 секунд і не зробила жодного промаху! Це дозволило їй піднятися на третю позицію: відставання від лідерки складало 46 секунд, від другого місця - 31 секунду, а перевага над четвертим місцем - 18 секунд.

На останньому колі Джима була однією з найшвидших, впевнено втримала третю позицію і лише на шість секунд відстала від "срібла". Тож третє місце і "бронза" для Юлії Джими у цій гонці!

Після завершення гонки було подано протест на результат Мікели Каррари, яка виграла гонку. Їй додали дві хвилини штрафу, відтак італійка опустилася з першого на 11-е місце. А Юлія Джима відповідно виграла "срібло". Чемпіонкою стала німкеня Ліза Марія Шпарк.

Другий результат серед українок показала Анна Кривонос, яка теж закінчила гонку з одним промахом. У 25-річної українки 16-е місце у гонці.

У Анастасії Меркушиної три промахи у гонці та фініш на 24-місці. Також з трьома хвилинами штрафу закінчила гонку Любов Кип'яченкова, яка фінішувала у топ-40.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: