Завантаження ...

У Сумській центральній лікарні запрацював новий ангіограф

У Сумській центральній лікарні запрацював новий ангіограф фото

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» функціонує перший в місті стаціонарний ангіограф, який дозволяє оперативніше діагностувати та лікувати судинні захворювання.

Рентген-ангіографічну стаціонарну цифрову систему придбали в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Її вартість – майже 9 млн грн.

Ангіограф дозволяє проводити своєчасну діагностику серцево-судинної й судинно-мозкової патології та за короткий проміжок часу визначити локалізацію й обрати правильний метод лікування.

 

«У 2018-му році в міську лікарню було придбано пересувний ангіограф. На той час певні оперативні втручання і на серці, і на судинах мозку ми починали саме з нього. Наразі він також працює. Але безумовно, ми хотіли мати краще обладнання і наразі маємо більш потужний, з більшими можливостями стаціонарний ангіограф. Завдяки такому апарату, хворий може оперативно отримати потрібну допомогу», – розповіла директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС.

 

Завідувач відділення інтервенційної кардіології, реперфузійної та інтенсивної терапії Денис УСТИМЕНКО зазначив, що наразі на стаціонарному ангіографі в лікарні проведено близько 350 втручань, 100-150 на місяць.

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО зауважила, що громада планує й надалі розвивати такий напрям медицини: «Наприкінці минулого року придбано ангіограф у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Протягом року планується проведення ремонту приміщення, установка такого апарату, і лікарня розвиватиме цей вид медичної допомоги. Але стаціонарний ангіограф, що функціонує в центральній міській лікарні, у громаді – перший».

У відділенні екстреної медичної допомоги центральної міської лікарні планується встановлення магнітно-резонансного томографа. І тоді обладнання відділення повністю буде завершеним. Також, якщо дозволить безпекова ситуація, цьогоріч планується ремонт укриття та утеплення лікарні, повідомили в Сумській мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: