Завантаження ...

У Шостці попрощалися із захисником України Олександром Плахутою

У Шостці попрощалися із захисником України Олександром Плахутою фото

22 січня у Шостці провели в останню путь військовослужбовця Олександра Плахуту, який загинув на фронті.

Наш земляк навчався у школі №12, закінчив хіміко-технологічний технікум ім. Кожедуба. Працював на підприємстві електричних мереж у Шостці, пише Шостка.інфо.

Олександр Плахута є вихованцем шосткинського спортивного клубу «Патріот». Брав участь у змаганнях з карате, неодноразово здобував перемоги.

Він отримав три вищі освіти: електротехнічну – у Харківському політехнічному інституті, юридичну – в академії ім. Ярослава Мудрого, а після навчався державному управлінню в Національній академії державного управління при Президенті України у Харкові.

Всі свої знання він застосовував на практиці, працював задля добробуту нашої країни. Останнє місце роботи Олександра Плахути – компанія «Укренерго», де працював провідним інженером.

Він не міг залишатися байдужим, коли росія розпочала війну в Україні. Добровольцем пішов воювати ще у 2015 році. Отримував медалі і державні відзнаки. Так само без жодних роздумів став на захист нашої країни після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у лютому 2022 р.

Наш земляк майже рік воював поруч зі своїми побратимами у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. Звільняв від російських загарбників міста і села Донецької, Луганської областей. Виганяв окупантів з Харківщини. За звільнення Харківської області отримав почесний нагрудний знак «Сталевий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Олександр Плахута загинув 19 січня під час виконання бойового завдання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: