Завантаження ...

У Сумах пройшли заходи до Дня Соборності України

У Сумах пройшли заходи до Дня Соборності України фото

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу її формування.

У Сумах День Соборності традиційно почався з покладання квітів на Алеї Слави Центрального кладовища. Керівники Сумщини разом з військовими та небайдужими жителями міста поклали квіти до пам’ятного знаку на честь полеглих. Також покладання відбулося і на Баранівському кладовищі до могил загиблих воїнів.

Потім у Свято-Воскресенському кафедральному соборі відбувся молебень за соборну Україну.

Після відвідин собору учасники заходів пройшлися урочистою ходою до пам’ятника Тараса Шевченка, де традиційно покладанням квітів завершили відзначення Дня Соборності України.

- Зараз з’єднання України відчувається як ніколи. Бо весь народ згуртувався навколо однієї єдиної мети – перемогти ворога і звільнити українську землю. І я впевнений, що скоро цей день настане. Ми обов’язково переможемо, відбудуємо країну і заживемо у вільній, незалежній квітучій Україні. – зазначив у вітальному слові голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко.

Також він привітав усіх присутніх і нагадав, що коли українці разом – ми непереможні!

 

  •  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: