Завантаження ...

Тростянецькі діти вирушають у подорож до Франції

Тростянецькі діти вирушають у подорож до Франції фото

Французьке місто Женнвільє запросило групу дітей з Тростянецької міської територіальної громади взяти участь в екскурсійно-туристичній подорожі, яка триватиме з 23 січня по 17 лютого 2023 року, повідомляє міськрада.

Відділом освіти для поїздки були відібрані діти, які найбільше постраждали під час бойових дій: ті, у кого зруйноване чи пошкоджене майно, у кого загинули під час окупації близькі родичі, діти військовослужбовців ЗСУ.

Усі витрати вартості поїздки: перевезення, проживання, харчування бере на себе французька сторона. Група дітей буде проживати у комфортабельному старовинному замку Chateau de Menilles, Rue Roderer, Франція. На кожний день заплановані різноманітні заходи, екскурсії, відвідини історичних місць, подорожі, прогулянки тощо. Дітей будуть супроводжувати шість педагогів.

Така подорож стала можливою за підтримки французьких друзів - мера міста Патріс Леклерк разом з іншим партнером Бенджаміном Атва. Ця подорож буде першою, але не останньою – навесні та влітку Францію відвідають інші діти з Тростянеччини.

Довідково: Меніль (фр. Ménilles) — муніципалітет у Франції, у регіоні Нормандія, розташований на відстані близько 75 км на захід від Парижа, 50 км на південний схід від Руана, 16 км на схід від Евре. Був відомий з XII століття, завдяки виробництву вина ченцями абатства Ноя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: