Завантаження ...

У Сумах відзначили Водохреще

У Сумах відзначили Водохреще фото

19 січня для християн східного обряду — свято Хрещення Господнього і Богоявлення. На водоймах Сум цього року традиційно зібралися ті, хто занурюються в ополонку і ті, хто за цим спостерігає.

Найбільше сумчан пообіді було в районі пішохідного мосту на Заливній – по обидва його боки, йдеться в сюжеті Суспільного Суми.

Сумчанин Віктор говорить, що до цього кожного року занурювався разом з онуком: "Зараз онук поїхав, самому не цікаво. Дивлюсь — цікаво".

Теж кожен рік відзначає Водохреще Алла Бударіна. "Раніше було холодніше. Краще, коли зима, мороз, тоді кращі відчуття. Ну, гарно, що немає дощу", — каже жінка.

"Зранку в церкві був, як і має бути, на літургії причастився і занурився. Почуваю себе чудово", — додає сумчанин В'ячеслав Кудряшов.

На пляжі за безпекою сумчан слідкували працівники поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Рятувальники говорять: занурення відбувається спокійно і без інцидентів. Бажаючих скупатися в зимовій річці цього року менше, ніж завжди.

Попри те, що напередодні офіційно визначеним місцем для занурення називали ополонку поблизу пішохідного мосту на Заливній, біля Харківського мосту також зібралися кілька десятків людей. Тут чергують водолази і представники поліції.

"Ці місця всі перевірені водолазами для безпечного купання, тому Водохреще проходить спокійно. Людей мало. Все спокійно, все нормально", — каже Олександр Мізенко, начальник міської рятувально-водолазної служби.

За словами рятувальників, температура води у Пслі 19 січня – приблизно 3-4 градуси. Температура повітря вдень складала 8-9 градусів вище нуля.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: