Завантаження ...

Мешканець Сумщини відбувся умовним терміном за “лайки” херсонським і донбаським колаборантам

Мешканець Сумщини відбувся умовним терміном за “лайки” херсонським і донбаським колаборантам фото

На один рік позбавлення волі умовно без конфіскації майна засуджений пенсіонер, який в російській соцмережі «Одноклассники» ставив вподобайки під постами проросійських діячів з Херсона та з Донбасу.

Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного суду Сумської області, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише Мост.

В документі йдеться, що пенсіонер, маючи реєстрацію в російській соціальній мережі «Одноклассники», ставив там реакції «Сумую» і «Класс» під постами колишнього народного депутата України від Херсонщини, проросійського діяча і колаборанта Олексія Журавко, так званого «заступника глави адміністрації Херсонської області» Кирила Стремоусова та під іншими постами, де виправдовувалася російська агресія проти України і героїзувалися загарбники та колаборанти.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників») та призначити йому покарання за цим законом у виді 1 (одного) року позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України суд звільнив шанувальника херсонських колаборантів від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік, якщо протягом цього терміну він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: