Завантаження ...

Псевдобанкір ошукав мешканця Сумщини на 56 000 гривень

Псевдобанкір ошукав мешканця Сумщини на 56 000 гривень фото

Назвавшись працівником служби безпеки одного із банків, зловмисник вивідав у чоловіка конфіденційну інформацію по його банківській картці та зняв звідти всі заощадження.

Із заявою про злочин до поліції звернувся 59-річний житель села Руднєве, що на Путивльщині, та розповів, що йому зателефонував невідомий, який назвався представником банку. У телефонній розмові невідомий співрозмовник запропонував убезпечити банківський рахунок чоловіка від шахраїв. На що він погодився та виконав всі інструкції співрозмовника, продиктувавши конфіденційну інформацію по своїй банківській картці.

А вже через деякий час чоловік виявив відсутність 56 000 гривень на своєму рахунку та зрозумів, що став жертвою афериста. Після чого звернувся за допомогою до правоохоронців.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого розшукують зловмисника.

 

Поліція вкотре звертається до громадян із проханням не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались. Якщо у телефонній розмові незнайомці пропонують вам підвисити кредитний ліміт, перевипустити картку, отримати фінансову допомогу тощо, краще відмовитись від такої пропозиції та звернутися до найближчої установи банку. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: