Завантаження ...

У Сумах вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту

У Сумах вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту фото

Молитвою за загиблими захисниками розпочався сьогоднішній ранок, 16 січня, для керівників Сумщини, військових та громадськості, що прийшли вшанувати пам’ять захисників Донецького аеропорту. Саме цього дня з ініціативи самих «кіборгів», які пройшли через 242-денне пекло, відзначається День захисників ДАПу та вшановується пам’ять загиблих побратимів.

У боях за аеропорт, які тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, загинуло четверо наших земляків. сум’яни – солдат Сергій Абрютін, молодший сержант Микола Ніколаєнко та наймолодший «кіборг» України Сергій Табала поховані на Алеї Героїв Центрального кладовища в Сумах. Уродженець Шостки Іван Євдокімов похований у рідному місті.

Присутні поклали квіти до могил полеглих Героїв та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

«Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про Героїв, котрі віддали своє життя за суверенітет та незалежність України», - сказав голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко.

Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських бійців, поранено понад 500. Багатьох із них відзначено державними нагородами, декого – посмертно.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року «кіборги» знову зі зброєю у руках захищають Батьківщину.

Свою назву «кіборги» українські захисники отримали за стійкість і незламність. Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: