Завантаження ...

У Білопіллі попрощалися із загиблим захисником України

У Білопіллі попрощалися із загиблим захисником України фото

Жорстока війна загубила ще одне зовсім молоде життя нашого земляка, захисника-патріота, мужнього бійця, який вірний військовій присязі виявив мужність та стійкість у бою з ворогом за свою Батьківщину - Платонова Сергія Геннадійовича.

Провести Героя в останню путь прийшли рідні та близькі, друзі, бойові побратими, представники влади, духовенство та жителі громади. З військовими почестями Сергія поховали на міському кладовищі. На честь воїна пролунав трикратний військовий салют.

Платонов Сергій Геннадійович народився 27 вересня 1987 року в місті Білопілля.

Вісім років навчався у загальноосвітній школі №1. Останні 2 роки продовжував навчання у загальноосвітній школі № 2. Після закінчення 11 класу вступив до Сумського філіалу вищого навчального закладу Харківського національного університету внутрішніх справ. При університеті закінчив військову кафедру та отримав звання «Молодшого лейтенанта». Був одружений, мав двох діток сина Платона - 10 років та доньку Мілану - 7 років. Сергій завжди був відповідальним та люблячим батьком. У 2014 році був призваний військкоматом до прикордонних військ на Сумщині, де отримав звання «Лейтенант».

З початком повномасштабного вторгнення країни-агресора Сергій долучився до муніципальної варти на захист Білопільської громади. Під час формування ДФТГ «Вир» без вагань став на захист кордонів рідної Сумщини. З 19 травня був призваний військкоматом до Збройних Сил України. Пройшов підготовку в Одеській академії сухопутних військ. Отримав звання «Лейтенант» та був призначений командиром десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 18-го окремого батальйону морської піхоти 35 окремої бригади морської піхоти. Після чого був направлений на фронт на Південний напрямок. Захищав Миколаївщину, Херсонщину. За сумлінне виконання бойових завдань отримав звання «Старшого лейтенанта». У тяжкому бою, ризикуючи власним життям, витягнув з поля бою восьмих поранених своїх побратимів та врятував їм життя.

Після звільнення Херсонщини був направлений на Донецький напрямок. 04 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Бахмутському напрямку потрапив під мінометний обстріл та отримав поранення несумісні з життям.

Спочивай з миром, Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: