Завантаження ...

Сумській області - 84 роки!

Сумській області - 84 роки! фото

10 сiчня 1939 року створена Сумська область. На той час до неї увiйшли 12 районiв Харкiвської, 17 районiв Чернiгiвської та 2 райони Полтавської областей. До недавнього часу область складалась iз 18 районiв та 7 міст обласного підпорядкування.

Після реформи децентралізації у складі Сумської області налічується 5 районів: Сумський, Конотопський, Охтирський, Роменський та Шосткинський. На сьогодні в області функціонує 51 територіальна громада: 15 міських, 15 селищних і 21 сільська.

Сумщина – край з багатовіковою історією, де нараховується близько 2,6 тис. пам’яток культурної спадщини: 715 – археології, 1383 – історії, 61 – монументального мистецтва, 428 – архітектури та містобудування, 22 – садово-паркового мистецтва, 2 – науки та техніки. Природно-заповідний фонд Сумської області налічує близько 300 об’єктів.

Сумщина має значний промисловий, науково-технічний, освітній, культурний та творчий потенціал зі сталими традиціями та великою культурною спадщиною, багатою на визначні імена! Сотні всесвітньо відомих особистостей народилися, жили і творили на Сумщині!

Тож бажаємо Сумщині миру, розвитку і процвітання!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: