Завантаження ...

У Сумах судитимуть місцевого наркодилера

У Сумах судитимуть місцевого наркодилера фото

Мешканець обласного центру займався незаконним збутом особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин на території Сум за допомогою месенджера. Його протиправну діяльність припинили правоохоронці. Наразі слідчі досудове розслідування завершили, а обвинувальний акт направили до суду.

Іще у серпні на одній із вулиць обласного центру співробітники поліції  зупинили чоловіка, у якого в ході огляду було виявлено згортки з наркотичними речовинами. Тоді все знайдене було вилучено та направлено на експертизу.

Слідчі Сумського районного управління поліції в ході досудового розслідування раніше відкритого кримінального провадження встановили тридцять чотири епізоди, пов’язані зі зберіганням та збутом психотропних речовин та наркотичних засобів. 

Так, наприкінці серпня цього року, в рамках чинного Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці оглянули мобільний телефон підозрюваного, в якому були виявлені фотографії з координатами місцевості, на якій знаходилися місця схованок із так званими «закладками». В ході огляду цих місць, були виявлені згортки, замотані в ізолюючу стрічку. У цих згортках знаходились зіп-пакети з різним вмістом. Усе знайдене було вилучено та направлене на експертизу, яка підтвердила, що у зіп-пакетах знаходились: речовина рослинного походження – канабіс, особливо небезпечна психотропна речовина – PVP, а також особливо небезпечна психотропна речовина – амфетамін.

Правоохоронці Сумського районного управління поліції затримали зловмисник у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

За результатами слідчо-оперативних заходів, за процесуального керівництва окружної прокуратури, зловмиснику було оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

На даний час обвинувальний акт щодо наркодилера скеровано до суду, а він чекає на його вирок у слідчому ізоляторі. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: