Завантаження ...

На Сумщині судитимуть молодика за продаж неіснуючої амуніції для ЗСУ

На Сумщині судитимуть молодика за продаж неіснуючої амуніції для ЗСУ фото

Слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) за оперативного супроводу співробітників відділу протидії кіберзлочинам ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного чоловіка, який ошукував довірливих людей, продаючи неіснуючу військову амуніцію (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, оскільки з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну в суспільстві зріс попит на одяг та засоби індивідуального захисту для військових, зловмисник вирішив на цьому незаконно збагатитись. Так, у одному з популярних месенджерів він зареєстрував сторінку, розмістивши там оголошення про продаж військової амуніції. При цьому анонсованого товару в нього насправді не було. 

Зокрема задокументовано як у червні 2022 року житель м. Києва перерахував йому передоплату за військовий шолом в розмірі 2 тис. грн. Обіцяний товар чоловік так і не відправив, а гроші не повернув. Також встановлено іще трьох потерпілих – військових, а саме: – бойового медика, солдата інженерно-саперної роти та офіцера Збройних Сил України, які замовляли у 20-річного чоловіка тепловізор, шолом та інші товари військової приналежності. При цьому зловмисник одному з них повідомив, що він також військовий, але втратив ногу під час служби, тому зараз допомагає іншим. Військові, повіривши невідомому, перерахували передоплату в розмірі 37 тис. грн, але замовлення так і не отримали, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: