Завантаження ...

Сумчани взяли “срібло” на чемпіонаті України

Сумчани взяли “срібло” на чемпіонаті України фото

У Яворові Львівської області пройшла змішана естафета в рамках чемпіонату України з біатлону.

Неймовірно цікавою виявилась розв’язка змішаної естафети - останнього пункту програми Чемпіонату України, що завершився сьогодні в Украина с.Яворів Львівської обл. Причому цікавим був навіть старт-лист гонки, адже на двох перших етапах участь в естафеті взяли одразу чотири пари сестер! Валентина та Віта Семеренко, Анастасія та Олександра Меркушини, Тетяна та Ірина Тарасюк, а також Єва та Валерія Мартиненко! І це при тому, що не брали участь у гонці сестри Дмитренко та Городні), пише biathlon.com.ua.

Саме дует сестер Меркушиних у жіночій частині міксту зробив досить комфортний запас збірній Закарпатської області, яка на екваторі майже хвилину вигравала у Сумської області, представлених Вітою та Валею Семеренко. Поруч йшла ще одна команда з претензіями на медалі – Харківська область, але харків’яни на першому етапі двічі втрапили в халепу. Спочатку Любов Кип’яченкова на стійці пішла на три кола штрафу (!), відставши при цьому від переможниці етапу Анастасії Меркушиної на хвилину. Але це було лише півбіди: при передачі естафети Люба не торкнулася подруги по команді Оксани Коваленко, за що харківська естафета отримала ще дві хвилини штрафу!

Але харків’яни не опустили руки, і Олександр Пономаренко на третьому етапі відчутно скоротив відставання від закарпатців, за яких біг Віталій Труш. А також обидва суттєво відірвались від сумської команди в особі Сергія Супруна. Фактично харківська команда відставала від закарпатців на 20 секунд, але ж ще висів двохвилинний вантаж… Та й хвилинна перевага над Сумами все одно реально ставила Харків у позицію наздоганяючих.

Однак завершальний етап Степана Кінаша вийшов майже зразковим! «Майже» - тому що на другому рубежі Кінашу все ж довелось зазирнути на штрафне коло. Але за свій відрізок Степан виграв ще дві хвилини у сумчанина Богдана Борковського, і три з половиною хвилини «привіз» юному закарпатцю Ігору Русину! У підсумку фактично Харківська область фінішувала на три хвилини раніше за усіх суперників, що виявилось достатньо, аби перекрити прикрий штраф!

А Борковський з Русиним влаштували на останньому рубежі «розбірки» за срібло. Обидвоє на своєму етапі настріляли по три кола штрафу, але Богдан завдяки кращій швидкості зміг вибороти друге місце на останньому колі. Ну а Закарпатська команда, лідируючи протягом трьох етапів, змушена була в підсумку задовільнитись лише бронзою.

Друга сумська збірна посіла шосте місце, третя — дев’яте.

Першу частину чемпіонату України впевнено виграла Сумська область. А друга частина за традицією відбудеться у березні наступного року.

Змішана естафета

1. Харківська обл. (4) 1:13:42,3

Любов Кип'яченкова (0+3) 20:06,0

Оксана Коваленко (0+0) 18:50,1

Олександр Пономаренко (0+0) 15:54,1

Степан Кінаш (0+1) 16:52,1

2. Сумська обл. - 1 (7) +1:05,1

Віта Семеренко (0+2) 19:42,6

Валентина Семеренко (0+2) 19:10,3

Сергій Супрун (0+0) 17:10,4

Богдан Борковський (2+1) 18:44,1

3. Закарпатська обл. (6) +1:12,2

Анастасія Меркушина (0+2) 19:06,6

Олександра Меркушина (0+1) 18:57,1

Віталій Труш (0+0) 16:29,0

Ігор Русин (2+1) 20:21,7

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: