Завантаження ...

Психологічна допомога в умовах війни: у Сумах стартував безплатний курс підтримки дітей і батьків

Психологічна допомога в умовах війни: у Сумах стартував безплатний курс підтримки дітей і батьків фото

У Сумах стартували тренінги в рамках безплатного курсу психологічної підтримки дітей і батьків, який реалізується за підтримки міжнародної організації AVSI і Всеукраїнського фонду допомоги та розвитку HELPGROUP.

Координатор програми Інна САГЕР повідомила, що пройти таке навчання наразі виявило бажання майже 80 людей. Їх розподілили по восьми групах (окремо діти та окремо дорослі). У перших чотирьох уже почалися заняття. Загалом кожна група відвідає п’ять тренінгів кваліфікованих психологів. Паралельно триває набір до наступних груп.

«Програма зміцнює батьківсько-дитячі стосунки. Тренінги для дорослих спрямовані на формування ролі батьківства, пошук ресурсів батьківства. Заняття з дітьми направлені на формування стресостійкості, працюємо з неконструктивними емоціями, які заважають», – зазначила Інна Сагер.

Розклад занять складений з урахуванням побажань слухачів. Тренінги проходять у різний час доби, у будні та на вихідних, на трьох майданчиках.

«При роботі з дітьми багато уваги будемо приділяємо тому, щоб навчитися розслаблятися, керувати емоціями, вміти справлятися зі злістю, страхом, тривогою. Робитимемо це через рухливі ігри, психологічні вправи, засобами арттерапії», – розповіла психолог курсу Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА.

Програма розрахована на п’ять місяців і покликана допомогти 1200 сумчанам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: