Завантаження ...

Де у Сумах можна отримати допомогу: адреси

Де у Сумах можна отримати допомогу: адреси фото

Суспільне зібрало адреси гуманітарних штабів, волонтерських організацій та комунальних установ у Сумах, де можна отримати допомогу: гуманітарну, соціальну, юридичну або психологічну.

  1. "Перший сумський гуманітарний штаб" (вул. Воскресенська 16). Видає гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, гігієнічних наборів визначеним категоріям населення та ВПО. На сторінці у Facebook організація анонсує про дні видачі та про реєстрацію для отримання допомоги. Також за адресою Я. Мудрого, 69 створений склад вживаних речей.
  2. Департамент соціального захисту населення Сумської міськради (вул. Харківська, 35). Займається видачею допомоги ВПО та мешканцям громади з відповідним соціальним та пільговим статусом. Сторінка у Facebook.
  3. Сумський міський центр соціальних служб (Харківська, 42). Опікується допомогою родинам з дітьми. Також заклад проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, і надає їм соціальні послуги. Сторінка у Facebook.
  4. КУ "Центр учасників бойових дій" Сумської міськради (вул. Г. Кондратьєва 165/71). Займаються соціальною та психологічною допомогою сім'ям, де є учасники бойових дій. Також у центрі можна пройти фізичну та психологічну реабілітацію, отримати консультацію юриста. На сайті установи опублікований графік прийому фахівців.
  5. Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Петропавлівська, 108, каб. 105-б). Контакні номери телефонів: 0(66)771-3261, 0(98)380-6938.
  6. КУ Сумський територіальний центр "Берегиня" (вул. Інтернаціоналістів, 18)Надають допомогу людям з інвалідністю та людям похилого віку. Також громадянам, які перебувають у складних життєвих ситуаціях у зв’язку з безробіттям, бездомним громадянам. На сайті є повний перелік категорій, які можуть отримати допомогу та структурні підрозділи, куди можна звернутися.
  7. КУ "Центр матері та дитини" (вул. Г. Кондратьєва, 110). Соціальний заклад для тимчасового проживання жінок на 7-9 місяці вагітності та матерів з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  8. ГО "Клуб "Шанс" (провулок Інститутський, 1/1) займається громадським здоров'ям, соціальним захистом, представництвом інтересів і захистом прав уразливих груп (хворих на туберкульоз, ВІЛ, наркозалежних та інших). Також організація займалась видачею продуктових наборів у межах проєкту Food for life 2022 від Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP). Наразі видача призупинена. У разі поновлення видачі наборів, про це повідомлять на сторінці у Facebook.
  9. БФ "Карітас" (вул. Ярослава Мудрого, 60/1) займається видачею гігієнічних наборів для дітей, для людей з особливими потребами. Також допомога надається внутрішньо переміщеним особам, сім’ям загиблих військовослужбовців, матерям-одиначкам, багатодітним сім’ям, одиноким особам з інвалідністю, похилого віку. Для уточнення, яка допомога наразі видається та для реєстрації треба зателефонувати за номером 0500146189, 0800 300 247, звернутися за вказаною адресою або на сторінці Facebook.
  10. Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (вул. Холодногірська 41) видають допомогу (одяг, продукти та інше) ВПО, людям з інвалідністю, особам віком 80+, багатодітним родинам, матерям-одиначкам. Також мобільні бригади виїжджають для видачі допомоги у прикордонні села Сумської області. Дізнатися про видачу допомоги можна за номером телефону 095 772 7213, за вказаною адресою або слідкувати за інформацією на сторінці Facebook.
  11. Соціальний проєкт Благодійний магазин "Посмішка єдності" (вул. Петропавлівська, 108). У цьому магазині незахищені верстви населення та ВПО можуть взяти необхідні речі та одяг. Також організація проводить майстер-класи для дітей, про які анонсують на сторінці у Facebook. На сторінці вказано, що магазин працює з понеділка по середу з 13.00-16.00 та в суботу з 11.00-13.00.
  12. У Костелі Благовіщення Пресвятої Діви Марії (вул. Троїцька, 6) готують гарячі обіди для соціально-незахищених верств населення з вівторка по п'ятницю з 13.00 до 14.00.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: