Завантаження ...

У Суми привезли Вифлеємський вогонь

У Суми привезли Вифлеємський вогонь фото

Щороку пластуни поширюють символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа містами та селами України, – повідомляє Суспільне.

“Вифлеємський вогонь до нас прибув з Ізраїлю з Вифлеєму. Потім до Відня, потім по іншим країнам. Але саме Сумський вогонь приїхав спочатку з Польші до Ужгороду, і ось він перед нами стоїть”, — розповідає пластунка Єва Зборовська.

Володимир Міщенко — голова Сумського осередку Пласту говорить: “Цьогоріч гасло “В єдності долаємо темряву”. Зараз непростий період для України — війна і цим теплом ми ділимося”.

Запалити свічку від Вифлеємського вогню миру може кожен охочий.

Сумчанин Дмитро Бабко говорить: “Я приніс з собою лампадку і заберу частинку вогню з собою. Мені симпатичне християнство – це лицарство і безстрашність символ якого, напевно, вогонь”.

Серед тих, хто отримує вогонь від пластунів — сумські храми.

Іван Чекалюк — настоятель Храму Дванадцяти Апостолів розповідає: “Ці дні, особливо, коли Україна перебуває у війні з агресором Росією, цей вогонь є найтеплішим, в першу чергу, для наших захисників. І цей вогонь, який буде перебувати в храмі цілий рік ми будемо молитися і запалювати його, щоб пришвидшити перемогу для нашої держави”.

Наступними днями сумські пластуни повезуть вогонь Сумщиною: до дитячих притулків, лікарень, до тих, хто перебуває далеко від своїх родин, аби, говорять, кожен міг відчути тепло Вифлеємської зірки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: