Завантаження ...

Як і де у Сумах можна допомогти переселенцям та армії: адреси та номери

Як і де у Сумах можна допомогти переселенцям та армії: адреси та номери фото

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну кожен мешканець Сумщини, за бажанням, міг стати волонтером. Власні речі — одяг, предмети побуту стало можливим віддати для переміщених осіб. Також сумчани можуть власними руками допомогти армії — плести маскувальні сітки та робити окопні свічки.

 Куди зараз можна віднести допомогу для тих, хто цього потребує, читайте в матеріалі Суспільного.

Куди принести власні речі

Благодійний магазин "Посмішка єдності". Сюди можна принести одяг та взуття і залишити для родин, які його потребують. Взяти потрібні речі можна безкоштовно, але з певними умовами. Зв’язатисясторінка у Facebook.

Благодійна ініціатива "Альтруїст". Ця організація, яка допомагає переселенцям, багатодітним і малозабезпеченим родинам. Тут приймають будь-які речі, що можуть бути корисними для людей, котрі лишилися без свого житла та речей. Зв’язатися: 099-398-51-65 або чат у Telegram.

Перший сумський гуманітарний штаб У штабі допомагають внутрішньо переміщеним особам, людям, які втратили роботу, а також дітям. Наразі там для внутрішньо переміщених осіб відкрита реєстрація на отримання фінансової допомоги від Міжнародної Агенції з Міграції. Зв’язатися: 066-295-89-43 або сторінка у Facebook.

Будинок нічного перебування центру "Берегиня" У сумському закладі опікуються людьми, які залишилися без домівок. Їм допомагають із соціальною реінтеграцією, навчанням та відновленням трудових навичок. Наразі там своєю роботою допомагають армії. Сумчани можуть долучитися, принісши парафін (для свічок) та матеріал для плетіння маскувальних сіток та ковриків. Зв’язатися: 0542-32-77-74.

Маскувальні сітки та кікімори

Стати волонтером можна і долучившись до плетіння маскувальних сіток, кікімор, або робити окопні свічки для військових. Серед тих, хто плетінням допомагає солдатам захищати Україну, волонтерський рух "Ми тут". Він діє за адресою пр-т М. Лушпи, 54. Волонтери завжди потребують допомоги у вигляді матеріалів для сіток та костюмів та "робочих рук". Зв’язатися: сторінка у Facebook.

В громадській організації Сумський бабський батальйон "Тил" завжди раді "вільним рукам". В організації плетуть маскувальні сітки та кікімори. Також шиють маскувальні костюми, білі форми, термобілизну та бафи. За словами голови організації Валентини Андріяшевої, долучитися до волонтерства може кожен. Зв’язатися: сторінка у Facebook.

Психологічна допомога

Також у листопаді в Сумах відкрився Центр психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Його мета — допомагати людям, які потребують психологічної консультації внаслідок війни. Записатися на прийом можна за телефоном: 050-542-05-05 або прийти в Центр за адресою: Суми, вулиця Соборна, 38.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: