Завантаження ...

Сумська дизайнерка створила колекцію українського одягу "Вишиванки війни"

Сумська дизайнерка створила колекцію українського одягу "Вишиванки війни" фото

"Вишиванки війни" - таку назву має колекція українського одягу, створена сумською дизайнеркою Світланою Волик. Майстриня каже: повномасштабне вторгнення вплинуло на її творчість.

У несподіваних орнаментах її вишиванок знайшлося місце і байрактарам, і бавовні, і колоскам пшениці. "Були обстріли мого виробництва, були моменти, коли в мене рвалася душа, як у кожного українця. Я через свої вишиванки можу показати, що ми — українці", - говорить сумська дизайнерка Суспільному.

 
 
 

Кожна сукня – неповторна, розповідає майстриня. Втім деякі — особливі. "Це байрактар. Він для мене особливий, бо для нього ми всією Україною збирали гроші. Я донатила постійно і постила собі для підписників в соцмережах і вони скидали гроші. І я розумію, що таким чином ми всі разом створили оцей байрактар на вишиванці", - говорить Світлана Волик.

Сумська дизайнерка створила колекцію українського одягу

Солістка Сумської філармонії Вікторія Чиж переконана, що вишиванка доповнює її образ на сцені. "Я і до вишиванки, і до народної пісні, і в цілому до нашої України та нації ставлюся з великою любов’ю", - говорить Вікторія.

У своєму домашньому гардеробі має три вишиванки від сумської дизайнерки і пані Євгенія Бистрицька. Каже, що її з сумською майстринею об’єднують не лише вишиванки, а й багаторічна дружба. "Кожного дня ти відкриваєш соцмережі й бачиш: вона в Києві, допомагає хлопцям ЗСУ. Ти бачиш її добрі справи й розумієш, що такі люди крок за кроком наближають перемогу і говорять всьому світові: живе культура, живе вишиванка, живе Україна і буде жити навіки", - вважає Євгенія.

Світлана Волик пишається тим, що її вироби носять на фронті, і вже готує вишиванки до дня перемоги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: