Завантаження ...

У Сумах відбулося спецпогашення нової поштової марки «Зброя Перемоги»

У Сумах відбулося спецпогашення нової поштової марки «Зброя Перемоги» фото

«Укрпошта» не могла обійти свято Дня Збройних Сил України і випустила новий блок марок «Зброя Перемоги».

Спецпогашення марки відбулося в новому відділенні «Укрпошти» на вул. Герасима Кондратьєва, 6. Цього разу, окрім керівництва Сумщини, на заході були учні Сумської гімназії №1. У навчальному закладі пройшла акція, під час якої діти малювали малюнки для військових ЗСУ, робили окопні свічки та браслети-обереги. Ці малюнки та вироби діти передали голові ОДА Дмитру Живицькому, щоб він відвіз їх військовим. Той зазначив, що серед звільнених полонених, обмін якими відбувся сьогодні, 6 грудня, є четверо з Сумщини. Саме їм і передадуть дитячі малюнки і поробки, аби підняти їхній настрій і дух.

Також керівник військової адміністрації в чергове відзначив ініціативу «Укрпошти» друкувати марки, бо це вже дійсно стало доброю традицією. «Сьогоднішня серія – це та зброя, яка дозволяє нашим військовим звільняти нашу землю від ворожої нечисті, яка прийшла до нас з війною», - говорив Живицький.

Голова обласної ради Віктор Федорченко подякував «Укрпошті» за те, що три гривні з кожної марки надходитиме на «Укроборонпром», аби якомога швидше подолати ворога.

А народний депутат України Михайло Ананченко сподівається, що скоро в Україні відбудеться погашення марки «Наша Перемога».

Марковий аркуш «Зброя Перемоги» складається з 6 поштових марок зі зразками військового вітчизняного та закордонного озброєння: «Вільха», «Нептун», «Стугна-П», «Байрактар ТБ2», FGM-149 «Джавелін», «M142 Хаймарс». До поштових марок випустили конверт «Перший день», немаркований конверт та картку. Про це розповів директор Сумської філії «Укрпошти» В’ячеслав Маринич.

Автори випуску – художники-графіки Сергій та Олександр Харуки. Тираж маркового аркуша – 200 тисяч примірників. Вартість такого аркушу – 90 гривень.

Придбати поштовий випуск «Зброя Перемоги» можна буде від сьогодні у міських відділеннях «Укрпошти» по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині «Укрпошти». Крім того, нові поштові марки продаватимуться на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon, повідомляє облрада.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: