Завантаження ...

Сумщина готується до роботи в умовах повного блекауту

Сумщина готується до роботи в умовах повного блекауту фото

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було проаналызовано ситуацію по кожній громаді щодо облаштування Пунктів незламності.

Як зазначають у Сумській ОВА, вони мають бути готові до роботи у цілодобовому режимі і забезпечені всім необхідним щонайменше на 5 діб. Більшість громад подбали про належне облаштування  ПН, іншим ще треба працювати над доукомплектуванням. Якщо тривалий час не буде світла, тепла і води, пердбачається, що саме Пункти незламності мають забезпечити людям необхідний мінімум для життя. У планах збільшення їх кількості та пропускної здатності.

Під час засідання комісії, акцентувано увагу керівників громад на питанні поповнення матеріального резерву - будівельних матеріалів і продуктів. Враховуючи наскільки у нас непередбачуваний ворог, настільки ми маємо бути готові до різних сценаріїв розвитку подій, зазначив очільник ОВА Дмитро Живицький.

Проводяться роботи з посилення систем оповіщення. У прикордонних громадах буде облаштовано локальні. Стовідсотково має бути забезпечена безперебійна робота FM радіостанцій.

Заздалегідь подбайте про найнеобхідніше для себе, для родини на випадок блекауту, знайдіть найближчий , магазини та аптеки, які працюють від генераторів

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: