Завантаження ...

Сумчани відзначили День Гідності та Свободи

Сумчани відзначили День Гідності та Свободи фото

Сьогодні, 21 листопада, в Сумах відбулися заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Керівники Сумщини, народні й обласні депутати, військові, громадськість віддали шану тим, хто виборював і продовжує виборювати нашу свободу, захищаючи рідну українську землю й відстоюючи незалежність України, хто навіки лишився в Небесній Сотні та загинув, захищаючи цілісність і державний суверенітет нашої країни.

«Ми завжди повинні пам’ятати героїчні вчинки всіх полеглих під час Революції Гідності, серед яких і наш земляк Олексій Братушка, та усіх військових, які віддали своє життя за незалежність України. Ми – їхні боржники. І головне, що ми можемо для них зробити – це збудувати ту Україну, про яку вони мріяли та за яку віддали своє життя. Тому кожен з нас на своєму місці повинен працювати, і продовжувати їхню справу. У День Гідності та Свободи я бажаю миру, здоров’я і, найголовніше – аби війна закінчилася якомога скоріше», - сказав у своєму слові голова обласної ради Віктор Федорченко.

За богослужінням, яке провели священнослужителі УПЦ, молились і представники влади, і рідні загиблих, і всі небайдужі сумчани, які прийшли цього дня віддати шану полеглим.

Учасники заходу вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до могил загиблих військових на Алеї Героїв і до Меморіалу Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: