Завантаження ...

Шостка провела в останню путь загиблого героя

Шостка провела в останню путь загиблого героя фото

Шосткинщина прощалася зі своїм земляком і захисником Батьківщини, який віддав життя за мир і свободу кожного з нас.

«Жура Роман Борисович народився 25 жовтня 1978 року. Загинув 13 листопада 2022 року при захисті суверенітету України, в результаті поранень, несумісних з життям.  Був командиром стрілецького відділення в батальйоні, який зараз героїчно обороняє м. Бахмут Донецької області.

Дитинство Романа Жури пройшло в Шостці. Тут він навчався в школі № 5, тут залишилися найкращі спогади... Як маленьким першокласником саджає з татом фруктовий сад, як в молодості з друзями сплавляється на човні по Десні та милується красою рідного краю, як  проводить багато часу з тваринами (особливим захопленням були собаки породи «алабай»).

Після закінчення школи Роман Борисович здобув юридичну освіту. Працював в АТ «Сумигаз». За словами рідних, він мав золоті руки та золоте серце. Був втіленням надійності, витривалості, доброти. Він був для всіх плечем, на яке можна було завжди покластися. Завжди допомагав тим, хто потребував підтримки. У Романа було багато друзів, товаришів і знайомих, адже людська щирість і відповідальність завжди високо цінується. Роман обожнював своїх дітей – сина та донечку, поважав і цінував батьків і всіх рідних. Саме заради них чоловік без вагань прийняв рішення стати на захист Батьківщини, вступивши добровільно до лав української армії. «У мене дві руки, дві ноги, я піду. Не можу відсиджуватися за чужими спинами», - у цих словах була сила і відважність батька і лють українського воїна, готового до останнього подиху захищати найдорожче.

Жура Роман Борисович загинув у бою за кожного з нас, пам’ятаємо це! Сьогодні Бахмутський напрямок є однією з найгарячіших і найбільш небезпечних зон фронту. Терористи рівняють з землею села та міста Донеччини, поливають вогнем позиції та наших захисників. Кожного дня, кожної хвилини українські воїни виявляють безпрецедентну силу духу і високу військову майстерність, на смерть стоячи за мирне життя нашої нації. Вічна пам’ять гідному сину України! Віримо і молимося за перемогу наших захисників, за стійкість кожного солдата!

Розділяємо втрату з родиною Героя, щиро оплакуємо чорну звістку разом з нею…

Вічна пам’ять і вічна шана шляхетному воїну Світла, нашому янголу-охоронцю!», - йдеться в дописі на сторінці очільника Шостки Миколи Ноги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: