Завантаження ...

Білопільська громада провела в останню путь захисника

Білопільська громада провела в останню путь захисника фото

18 листопада Білопільщина попрощалася із героєм-земляком, жителем Білопілля Олександром Матюхою, який загинув, захищаючи українську землю від російських загарбників.

Життя захисника обірвалося 7 листопада поблизу села Білогорівка, що на Луганщині. 

Стоячи на колінах, поклавши квіти, низько схиливши голови у скорботі, жителі громади віддали останню шану захиснику.

Прощалися з полеглим Героєм рідня, керівництво громади, колеги, побратими, духовенство і всі небайдужі, які прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву нашого земляка во ім’я Батьківщини. Поховали Олександра на міському кладовищі.

Олександр Матюха народився 5 листопада 1976 року в Білопіллі. Навчався у Сумському будівельному коледжі. Згодом - у Харківському національному університеті внутрішніх справ та певний період працював за спеціальністю. Потім став головним спеціалістом відділу екологічного контролю земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Сумській області.

У перші дні повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України взяв зброю до рук та обрав собі позивний «Еколог».
5 листопада, з бойовими побратимами, на передовій, Олександр відзначив свій день народження. А вже за два дні, поблизу села Білогорівка, що на Луганщині, наш земляк загинув.

У загиблого героя залишився син Данило, який також сьогодні стоїть на захисті України зі зброєю в руках.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: