Завантаження ...

Двоє жителів Сумщини в забороненій соцмережі підтримували злочинні дії російських окупантів

Двоє жителів Сумщини в забороненій соцмережі підтримували злочинні дії російських окупантів фото

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом особам за фактом поширення матеріалів, у яких містяться виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників.

За даними слідства, в Охтирському районі припинено діяльність двох користувачів забороненої соцмережі, які поширювали контент на підтримку злочинних дій російських окупантів. Так, жителька с. Люджа долучилась до груп «Я – за путина, я – за россию», «оля скабеева» та поширювала їх дописи, які містять відкриту проросійську пропаганду. У свою чергу житель с. Підлозіївка виявився палким прихильником нині покійних зрадників захарченка та стрємоусова, відтак цитував їх на своїй сторінці. Зокрема поширив фактично пророцький допис одного з них: «Если я доживу до того момента, когда у нас с матушкой россией будет одно знамя и гимн…».

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами УСБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: