Завантаження ...

На Сумщині у горе-матері забрали чотирьох дітей

На Сумщині у горе-матері забрали чотирьох дітей фото

Співробітники сектору ювенальної превенції Конотопського районного відділу поліції спільно зі службою у справах дітей міської ради провели профілактичний рейд, під час якого відвідали сім’ї, де батьки не приділяють належної уваги вихованню своїх дітей. У ході якого з однієї родини вилучено чотирьох дітей.

Під час візиту правоохоронці та соціальні працівники виявили в будинку повний безлад та бруд. Розкидані і невипрані речі, відсутність продуктів харчування. Будинок не опалювався. Крім антисанітарних умов проживання,  матір була з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Враховуючи те, що побутові умови родини загрожували життю та здоров’ю дітей, поліцейські спільно з соціальними працівниками прийняли рішення тимчасово вилучити чотирьох хлопчиків з даної сім’ї. 

Наразі малеча перебуває у лікарняному закладі, де в подальшому вони пройдуть повне медичне обстеження.

На горе-матір склали протокол за частиною першою статті 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також із жінкою провели роз’яснювальну роботу та ознайомили з можливими видами соціальних послуг та порядок їх отримання.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не бути байдужими та негайно повідомляти на спецлінію 102 для оперативного реагування на можливі факти залишення дітей у небезпеці або про очевидні випадки невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: