Завантаження ...

За день рашисти обстріляли 5 громад на Сумщині

За день рашисти обстріляли 5 громад на Сумщині фото

Як повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, 182 снаряди, мін та іншої вибухівки протягом дня росіяни спрямували на прикордоння нашої області.

▪️ Хотінська громада найбільш постраждала за сьогодні. Росіяни чотири рази відкривати вогонь по прикордонню. Ворог випустив по громаді 17 мін, 51 артснаряд, 27 снарядів із САУ.

Постраждало місцеве фермерське господарство. Були прямі попадання в дах складу із зерном, пошкоджені стіни в корівнику. Знищено кормів для тварин приблизно на 2 млн гривень.

▪️ У Білопільській громаді мінометним обстрілом з росії (20 «приходів») частково зруйновані людські оселі, гараж, авто та сараї. Пошкоджені електроопори.

▪️ Краснопільська громада зазнала артилерійського обстрілу. Було 11 «прильотів» по околицях одного із сіл.Далі близько опівдня росіяни били по прикордонню із мінометів (10 «приходів»). Після 13:30 продовжили гатити із артилерії. Без руйнувань.

▪️ Великописарівська громада: по околицям сіл ворог вів мінометний обстріл (8 «приходів»). Без наслідків.

▪️ Есманьська громада: близько 15:00 був обстріл з РСЗВ (20 «приходів») з боку росії. І майже одразу на це ж село ворог спрямував 11 артснарядів. Майже вщент згорів сарай в одному з домогосподарств.

Крім того, силами ППО у небі над Сумщиною збили російську ракету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: