Завантаження ...

У Сумах заочно судять блогера-мільйонника, який називає себе "головним спікером війни"

У Сумах заочно судять блогера-мільйонника, який називає себе "головним спікером війни" фото

У Сумах судять блогера. За інформацією прокуратури, у своїх матеріалах в соцмережах обвинувачений освітлює хід війни з російських позицій. Наразі чоловік знаходиться поза територією України, тому судять його заочно.

У Зарічному райсуді м.Суми судять блогера Юрія Подоляку. Його обвинувачують у поширенні інформації, що виправдовує збройну агресію Російської Федерації проти України. Чоловік — уродженець Сум, у 2014-му році виїхав до Росії. Слідством встановлено, що у своїх матеріалах в соцмережах, де він має мільйонну аудиторію в Росії, обвинувачений освітлює хід війни з російських позицій. 10 листопада в суді почали досліджувати письмові докази, зокрема DVD-диск зі збереженими відеофайлами блогера, пише Суспільне Суми.

"Щоб вести подібні переговори, цих людей, як то кажуть, треба тримати "на короткому повідку". Тобто, оточити, зажати. Зверху кидати, вирізати і поступово давити, бомбити й обстрілювати артилерією. Власне чим сьогодні російські війська тут і займаються", — говорить звинувачений на одному зі своїх відео, яке опубліковане у соцмережах.

"Було вжито максимальних заходів, в тому числі щодо направлення інтернет-зв’язком йому. Але він на зв'язок не виходить, будь-які відомості щодо наміру брати участь у вказаному кримінальному провадженні у нього відсутні. Тому була заява і клопотання, відповідно, про спеціальний судовий розгляд. Вживаються всі заходи щодо його повідомлення в загальнодержавних друкованих виданнях, відповідно до КПК України тому вказана особа вважається такою, що повідомлена про здійснення вказаного кримінального провадження", — пояснює прокурор обласної прокуратури Костянтин Алфьоров.

Санкція статті за поширення інформації, що містить виправдовування збройної агресії Російської Федерації, передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: