Завантаження ...

Тростянець провів в останню путь загиблого захисника України

Тростянець провів в останню путь загиблого захисника України фото

Тростянецька громада знову у жалобі, бо провела в останню путь загиблого Героя, відважного захисника України Коваленка Андрія Володимировича.

Багато людей вийшло до дороги з квітами в руках, щоби віддати данину шани і поваги землякові, який віддав життя за Україну.

Тростянчани зустрічали траурну ходу «живим коридором» - стоячи на колінах. Церемонія поховання загиблого воїна відбулась на цвинтарі по вулиці Луніна.

Попрощалися з воїном і низько вклонялися його світлій пам’яті рідні та близькі загиблого Героя, бойові побратими, представники Тростянецької міської ради, духовенство, небайдужі жителі громади…

Андрій Коваленко народився у великій дружній родині в Тростянці. Згодом сім’я переселилася до Буймера, де хлопець закінчив середню школу. Він був гарним учнем, турботливим братом, люблячим сином. Працелюбний, відкритий, з доброю посмішкою, - таким його запам’ятали друзі. Андрій понад усе любив життя, через місяць йому мало б виповнитися 29 років…

Але на війні огорнула його долю своїм чорним крилом безжальна смерть від ворожої кулі. Життя солдата обірвалося 29 жовтня 2022 року, під час російського артобстрілу.

«З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну солдат Коваленко Андрій Володимирович став на захист своєї Батьківщини. Він був надійним бойовим побратимом, відрізнявся стійкістю характеру, силою духу. На жаль, солдат повернувся назавжди додому на щиті. Біль цієї втрати неможливо загасити.», - промовив на траурному мітингу лейтенант В’ячеслав Заброда – офіцер першого відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки.

На честь загиблого воїна військові здійснили три залпи… Спи спокійно, дорогий наш захисник, вічна, світла тобі пам’ять та безмежна шана. Герої не вмирають!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: