Завантаження ...

На Сумщині російському агенту дали 15 років за ґратами

На Сумщині російському агенту дали 15 років за ґратами фото

За матеріалами СБУ до 15 років ув'язнення засуджений російський агент, який розвідував для диверсійно-розвідувальних груп ворога «слабкі місця» Сил оборони на Сумщині.

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області виніс обвинувальний вирок російському агенту, який розвідував для ворожих ДРГ «слабкі місця» в оборонних рубежах Сумщини.

Зловмисник визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Йому призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Цього агента фсб, разом з його поплічником, контррозвідники СБ України затримали на Сумщині у серпні 2022 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник був завербований російськими спецслужбами під час повномасштабного вторгнення в Україну. На виконання завдань своїх кураторів він збирав інформацію щодо місць дислокації, кількості військових та озброєння, а також наявних укріплень українських Сил оборони. Ці дані ворог планував використати для можливого переправлення на територію регіону диверсійно-розвідувальних груп.

Слідчі та контррозвідники СБУ зібрали беззаперечні докази співпраці агента з кураторами з російських спецслужб на шкоду безпеці та інтересам України.

Обвинувальний акт щодо іншого ворожого пособника слідчі СБУ найближчим часом також скерують до суду.

СБУ продовжує викривати ворожих агентів і колаборантів, аби всі причетні до злочинної співпраці з ворогом були покарані, повідомляє СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: