Завантаження ...

За п'яне ДТП на Конотопщині із трьома загиблими водійці загрожує 12 років покарання

За п'яне ДТП на Конотопщині із трьома загиблими водійці загрожує 12 років покарання фото

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річної жінки, яка скоїла ДТП з трьома загиблими.

За даними слідства, ДТП сталась 8 вересня 2022 року близько 21.50 год. Керуючи автомобілем «Dacia Logan» та рухаючись в напрямку с. Землянка Конотопського району, на виїзді з с. Грузьке водійка проявила злочинну самовпевненість, маючи об’єктивну можливість вчасно виявити перешкоду для руху, не вжила заходів для зменшення швидкості та збила двох пішоходів, що рухалися по краю проїзної частини в попутному напрямку. Внаслідок події юнаки, одному з яких 18 років, а іншому 19 років, загинули на місці. 33-річна пасажирка авто отримала тілесні ушкодження, від яких померла в лікарні 15 вересня 2022 року. У крові водійки виявлено 1,5 проміле алкоголю.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 4 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років. На вирок суду вона чекає в СІЗО.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: