Завантаження ...

Сумські військові спростовують плітки про можливий наступ росіян на Сумщину

Сумські військові спростовують плітки про можливий наступ росіян на Сумщину фото

Керівник оперативно-тактичного угрупування “Суми” Олександр Нестеренко звернувся до мешканців області.

Офіційне звернення генерал-майора Олександра НЕСТЕРЕНКА: Оперативна обстановка в зоні відповідальності ОТУ «Суми» станом на 2 листопада — стабільна.

Командувач оперативно-тактичного угруповання «Суми» Олександр Нестеренко звернувся до жителів Сумської області з терміновими повідомленнями.

1. Оперативна обстановка 2 листопада 2022 в зоні відповідальності ОТУ «Суми» стабільна та контрольована. Ворог здійснює провокаційні обстріли - захисники і захисниці дають гідну відсіч таким діям.

2. У соціальних мережах шириться інформація (більш за все, ворога або тих, хто діють в інтересах рашистів) щодо питань дестабілізації обстановки методом відводу військ із напрямку Херсону та Сходу країни і їхню передислокацію на сумський напрямок з метою створення ударних угруповань. Повідомляємо: це фейкові дані, вони не відповідають дійсності!

Інформуємо: військовослужбовці ЗСУ мають можливості вести повітряну та спеціальну розвідки на глибину до 100 км від державного кордону в бік противника! Наразі ознак формування військових частин чи угруповань не виявлено! Наші військові частини та підрозділи продовжують виконання визначених завдань - офіційні дані публікуються на сторінці ОТУ «Суми» в мережі Фейсбук.

3. Оперативно-тактичним угрупованням «Суми» постійно проводяться різного роду тренування та навчання з метою підвищення рівня злагодженості підрозділів та військових частин для проведення адекватних дій із реагування на ризики і загрози, які є наразі. Тому із 00:00 год. 3 листопада 2022 року буде проводитися комплекс тактико-спеціальних командно-штабних навчань. Можливо, ви будете спостерігати більш інтенсивний рух військової техніки, більшу кількість особового складу зі зброєю на вулицях населених пунктів. Закликаємо - не хвилюйтеся, адже це планові заходи!

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: