Завантаження ...

На Сумщині судитимуть депутата, який пропонував переходити на бік загарбників

На Сумщині судитимуть депутата, який пропонував переходити на бік загарбників фото

Слідчими Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Охтирської районної ради, який під час тимчасової окупації Тростянця активно допомагав загарбникам та пропонував громадянам переходити на бік ворога.

Зловмисник обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану , а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

СБ України затримала посадовця у травні 2022 року.

Слідчі зібрали переконливі докази того, що зловмисник забезпечував ворога продуктами харчування та предметами першої необхідності, безперебійним енергопостачанням до місць дислокації, допомагав орієнтуватись на місцевості. Також фігурант вихваляв дії окупантів та пропонував переходити на їхній бік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: