Завантаження ...

У Нижній Сироватці на Сумщині поховали старшого солдата Олексія Рибалку

У Нижній Сироватці на Сумщині поховали старшого солдата Олексія Рибалку фото

У селі Нижня Сироватка на Сумщині попрощалися зі старшим солдатом Олексієм Рибалкою.

Снайпер загинув 22 жовтня під час виконання бойового завдання в селі Новомихайлівка Донецької області. Тут, у Нижній Сироватці, Олексій народився і виріс? йдеться в сюжеті Суспільного.

"Спочатку навали він захищав рідне село, потім вступив до лав Збройних Сил України. Він пройшов навчання, його успішно закінчив і став снайпером другої категорії взводу снайперів роти снайперів", — розповідає про загиблого начальник групи МПЗ Сумського РТЦК та СП Сергій Гаранька.

На місцеве кладовище до загиблого захисника прийшли рідні, друзі, однокласники, вчителі. Класний керівник Олексія — Валентина Палійова згадує: "В сім’ї Рибалок виростало два сини. Старший Павло, менший Альоша. Названі на честь своїх дідів. Паша водив Альошу в дитсадок і дорогою весь час приказував: "Мама, сказала, не ходи по калюжах". А Альоші дуже хотілося виміряти глибину калюж. Потім вони стали ходити в школу, і можна було помітити, що все-таки верх бере Альоша. Він ішов по життю легко, з милою усмішкою на обличчі".

Після закінчення 9 класу Олексій продовжив навчання в училищі, де здобув професію зварювальника. Жінка говорить: місцеві мешканці постійно зверталися до Олексія, і він швидко і якісно допомагав з ремонтом автомобілів чи систем опалення. Однокласниця Віка згадує: востаннє бачилися з Олексієм рік тому на зустрічі випускників: "Він був найвеселішим з усіх наших однокласників. Завжди позитивний, завжди підтримував, розвеселить в скрутному становищі. Був веселун у нас в класі. Він такий, що пішов би одним із перших. Ну він і пішов одним із перших".

У вересні Олексію Рибалці виповнилося 28 років. У нього залишилися мати і старший брат. Поховали захисника України на кладовищі Нижньої Сироватки.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: