Завантаження ...

Охтирську лікарню грітиме сучасна котельня

Охтирську лікарню грітиме сучасна котельня фото

В Охтирці побудували першу котельню на альтернативних видах палива, яка вже забезпечує тепловою енергією весь лікарняний комплекс.

Можливість перевести медичний заклад на альтернативні види палива з’явилась завдяки ініціативі місцевої влади, яка взяла курс на впровадження енергозберігаючих технологій, та інвестору – підприємству «ЛІМІК», яке вже 25 років успішно працює на будівельному ринку і використовує новітні технології у сфері відновлюваної енергетики.

«Це буде складна зима, але працюємо 24/7, щоб максимально забезпечити місто теплом, - говорить міський голова Павло Кузьменко. - Сьогодні вже маємо перший результат. Завдяки фахівцям підприємства «ЛІМІК» наша лікарня має сучасну котельню. Хотів би наголосити, що влада міста іде на зустріч інвесторам, активно вивчає тематику переходу на альтернативні види палива та готова працювати далі в напрямку енергетичної незалежності міста. В майбутньому слід думати глобальніше – про налагодження власного виробництва сировини для твердопаливних котлів».

У котельні лікарні встановили три потужних твердопаливних котла, які працюватимуть на відходах деревини та аграрних відходах. Така інновація дозволяє не лише повністю відмовитися від природного газу, а й зекономити близько 20% витрат на опалення, повідомили в Охтирській міській раді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: