Завантаження ...

На Сумщині заочно судитимуть двох військових рф за обстріл з танка Тростянецької лікарні

На Сумщині заочно судитимуть двох військових рф за обстріл з танка Тростянецької лікарні фото

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 24 жовтня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців російської федерації за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

У порушення вимог європейських нормативних актів про захист цивільного населення, 18 березня 2022 року приблизно о 17 год під час окупації російськими військовими м. Тростянець з танка було обстріляно Тростянецьку міську лікарню. У ході слідства вдалось встановити увесь екіпаж танка, з якого було здійснено прицільний постріл по зазначеному медичному закладу.

За даними слідства, віддав наказ обстріляти лікарню молодший сержант С., який обіймає посаду командира танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку «Чертківський» 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий М., який обіймає посаду наводчика-оператора.

Оскільки місцеперебування обвинувачених наразі встановлюється, стосовно них здійснюється спеціальне судове провадження у відповідності з вимогами КПК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювались слідчими четвертого слідчого відділу та співробітниками четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: