Завантаження ...

Жителя Сумщини судитимуть за держзраду

Жителя Сумщини судитимуть за держзраду фото

Охтирською окружною прокуратурою затверджено та 18 жовтня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного жителя с. Боромля Охтирського району Сумської області, який в умовах воєнного стану перейшов на бік ворога, а також зберігав без дозволу боєприпаси та вибухові речовини (ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, після вторгнення підрозділів збройних сил російської федерації на Сумщину обвинувачений, діючи умисно на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, добровільно розпочав співпрацю з окупантами. Зокрема за допомогою радіостанції передавав військовослужбовцям російської федерації інформацію про безпечні шляхи пересування по території Боромлянської громади, місця перебування представників Збройних Сил України та інших військових формувань, а також особисто супроводжував колони військової техніки окупантів.

Більш того, обвинувачений без передбаченого законом дозволу в спеціально обладнаній схованці зберігав сто двадцять патронів із бронебійними кулями для автоматів Калашникова, дві тротилові шашки та дві запалювальні трубки.

На вирок суду обвинувачений чекає під вартою. Досудове слідство завершено слідчим відділом Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: