Завантаження ...

Сумчанин підтримував дії окупантів та зберігав зброю

Сумчанин підтримував дії окупантів та зберігав зброю фото

Слідчі відділення поліції № 1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру мешканцю обласного центру, який публічно підтримував дії військ країни-агресора, а також незаконно зберігав зброю та вибухові пристрої.

За даними слідства, 65-річний чоловік від початку збройної агресії проти України проживав в одному із сіл Охтирського району. З кінця лютого до початку квітня поточного року сумчанин неодноразово, публічно, в присутності свідків висловлював свою підтримку президенту та військам рф.

Чоловік стверджував, що чекає коли до села прийдуть російські війська, аби надати їм усіляку допомогу. Зокрема забезпечити житлом, харчуванням, повідомити інформацію про активістів, що підтримують Україну та допомагають ЗСУ, а також осіб, які мають мисливську зброю.

Окрім цього, в ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника, правоохоронці виявили та вилучили переобладнану дрібнокаліберну гвинтівку "ТОЗ-8", яку останній незаконно придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

На даний час поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст.436-2 (публічне виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) та ч. 1 ст. 263 (придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. За вчинене підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до семи років. Слідство триває, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: