Завантаження ...

Шахрай з Білопілля продавав неіснуючу військову амуніцію

Шахрай з Білопілля продавав неіснуючу військову амуніцію фото

За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру 20-річному жителю м. Білопілля, який ошукував довірливих людей, продаючи неіснуючу військову амуніцію.

За даними слідства, усвідомлюючи, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну в суспільстві зріс попит на одяг та засоби індивідуального захисту для військових, юнак вирішив на цьому незаконно збагатитись. Так, у одному з популярних месенджерів він зареєстрував сторінку, розмістивши там оголошення про продаж військової амуніції. При цьому анонсованого товару в нього не було.

Зокрема задокументовано як у червні 2022 року житель м. Києва перерахував юнаку передоплату за військовий шолом в розмірі 2 тис. грн. Обіцяний товар юнак так і не відправив, гроші не повернув. На даний час встановлюється точна кількість ошуканих осіб. Відомо, що військову амуніцію у юнака замовляли люди з багатьох областей України, однак товар так і не отримали.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене із застосування електронно-обчислювальної техніки) КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського РУП ГУНП України в Сумській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: