Завантаження ...

У Конотопі збираються перенести День міста на жовтень

У Конотопі збираються перенести День міста на жовтень фото

Протягом двох місяців, з 10 серпня по 10 жовтня включно, тривало електронне опитування мешканців Конотопської міської територіальної громади щодо перенесення відзначення Дня міста Конотоп з 6 вересня на іншу дату.

Як повідомляє Конотопська міська рада, більшість опитуваних обрали варіант: «друга субота жовтня». Саме в жовтні 1634 року  була датована перша письмова згадка про місто Конотоп.

В опитуванні взяли участь 566 осіб. З них 525 (92,8%) - мешканці міста Конотоп, 27 (4.8%) – мешканці Підлипненського старостинського округу, 14 – інші (можливо це уродженці міста, які зараз мешкають в інших громадах).

За підсумками опитування  маємо наступний результат:

  • 251 особа (44,3%) – друга субота жовтня
  • 240 осіб (42,4%) – друга субота липня
  • 55 осіб – залишити 6 вересня.

На найближчу сесію Конотопської міської ради буде винесено відповідний проєкт рішення про перенесення дати відзначення Дня міста.

Опитування  проводилось відповідно до розпорядження міського голови та з метою забезпечення процесу дерусифікації, позбавлення наслідків колоніального минулого.

Ообговорення про перенесення Дня міста на іншу дату, яка не пов’язана зі зміною окупаційної влади під час  Другої Світової війни, проходять і в інших містах України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: