Завантаження ...

Роменчанину, який випадково застрелив 7-річного племінника, дали 4 роки умовно

Роменчанину, який випадково застрелив 7-річного племінника, дали 4 роки умовно фото

Суд ухвалив вирок щодо чоловіка, який через необережність застрелив племінника.

Роменський районний суд ухвалив вирок, яким чоловіка визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України (вбивство, вчинене через необережність) і призначено покарання у виді обмеження волі, строком на 4 роки із застосуванням ст. 75 КК України, тобто з визначенням 1 (один) рік іспитового строку та покладенням обов'язків передбачених ст.76 КК України

При призначенні покарання судом було враховані обставини, визначені ст. 65 КК України.

Чоловік вчинив злочин, який відповідно ст. 12 КК України відноситься до нетяжких злочинів.

До обставин, які пом’якшують покарання, суд відносить те, обвинувачений визнав свою вину, щиро розкаявся у скоєному.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Судом також було враховано: відсутність претензій з боку потерпілих, у т.ч. і цивільного позову, сприяння обвинуваченого розкриттю злочину, дії обвинуваченого після вчинення правопорушення - а саме спробу виправити вчинене шляхом надання первинної домедичної допомоги. Приймаючи до уваги також особу обвинуваченого, який раніше не судимий, на обліках у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, позитивно характеризуються за місцем проживання та роботи.

Крім того, судом врахована думка потерпілих щодо міри покарання, які вважають, що обвинуваченому слід обрати покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Вирок суду не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Справу розглядала суддя Євтюшенкова В.І.

Нагадаємо: 1 липня 2022 року близько 8 години ранку чоловік на території власного домоволодіння разом із племінником стріляли з пневматичної рушниці. Коли хлопчик зайшов у коридор, чоловік вирішив перезарядити гвинтівку. Утримуючи пневматичну гвинтівку в руках стволом в напрямку вхідних дверей будинку, які на той момент були відчинені, зарядив кулю в ствол пневматичної гвинтівки, вимкнув автоматичний запобіжник гвинтівки, після чого, попередньо не переконавшись у тому, що в напрямку пострілу немає людей, натиснув на спусковий гачок та здійснив один постріл в напрямку приміщення коридору будинку де в цей час перебував племінник. Від отриманого поранення 7-річний хлопчик помер.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: