Завантаження ...

На Сумщини «інваліди» незаконно отримали 4 гектари громадської землі

На Сумщини «інваліди» незаконно отримали 4 гектари громадської землі фото

Недарма кажуть, що в передноворічні ночі трапляються різні чари та дива і яскравим підтвердженням цьому можна вважати «чудо», що відбулося в Битицькій громаді, якраз напередодні Нового 2021 року.

Там чарівним чином, за сприяння тодішнього голови Битицької сільради – Цаплієнка Юрія Вікторовича відбулася зміна форми власності прекрасної ділянки лісового фонду розміром у 4 гектари, новим власником якого раптом виявилася Громадська організація «Спілка Інвалідів» «Жага життя», а точніше Підприємство об’єднання громадян «Ніка СКМ» цієї самої «Спілки Інвалідів».

Як вдалося з’ясувати, керує цим об’єднанням такий собі Гаррі Вардаєв (підприємець), який «домовившись» із очільником сільради – Юрієм Цаплієнком (звісно не безкоштовно) реалізував свою давнішню мрію по заволодінню ласим шматочком землі.

Юристом Битицької сільської ради на той час був Грицик Геннадій Олексійович, що вже тривалий час (і не без проблем із законом) подвизається на ниві «вирішення питань» щодо складних земельних конфліктів. Саме він юридично супроводжував підготовку і оформлення ряду незаконних рішень, що стали підставою для переоформлення вищевказаної земельної ділянки.

«Чудовим» у цій дивовижній історії відчуження лісової ділянки на користь ГО «Спілки Інвалідів», що не налічує жодного дійсного інваліда, є також те, що безпосередньо зміни до держреєстру за такою операцією вносила дружина Геннадія Грицика – Іземенко Юлія Василівна, яка є державним реєстратором сусідньої Хотінської сільради.

Наслідком усіх цих махінацій, а фактично «чудес», стало те, що Битицька громада втратила цінну земельну ділянку лісового фонду розміром у 4 гектари.

Перетворенням лісового масиву у власність «Спілки Інвалідів» «Жага життя» (до якого справжні інваліди не мають жодного відношення від слова зовсім) зацікавилися й у правоохоронних органах Сумщини, де поліція та Прокуратура за цим фактом відкрила кримінальне провадження, проте досі навіть попередніх результатів цих розслідувань (нехай хоча б у вигляді повідомлення про підозру фігурантам) поки що не спостерігається.

Подібна «млява» реакція правоохоронців мимоволі наштовхує на думки про можливу наявність впливу тандему Цаплієнко-Вардаєв-Грицик у цих силових структурах.

Сам же Грицик Геннадій Олексійович цікавий також тим, що і нині фігурує (як представник відповідача) у низці кримінальних проваджень, якраз і пов’язаних із земельними махінаціями, і які досі розслідуються правоохоронцями, зокрема у справі про незаконне виділення у Сумах земельної ділянки колишнього дитсадка (оціночною вартістю 3 мільйони 496 тисяч гривень) ТОВ «БІСАБІ Україна», а також у справі про підпільне казино, яке розташовувалося у приміщенні на вулиці Роменській, власником якого є ТОВ «Гідро-Суми», а співзасновником (чисто випадково) сам Геннадій Грицик.

Підсумовуючи сказане, хотілося б сподіватися, що сумські правоохоронці все ж активізуються і змусять таки «Спілку Інвалідів» повернути Битицькій громаді незаконно «анексовані» землі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: