Завантаження ...

Батьки Сум вимагають відновити роботу дитячих садочків

Батьки Сум вимагають відновити роботу дитячих садочків  фото

Сумські батьки вимагають від міської влади відновлення роботи дитячих садків. Відповідне звернення з'явилося на сайті з місцевими петиціями.

15 вересня на сайті з місцевими петиціями з'явилося звернення від громадянки Михайлик Анастасії Віталіївни. Мешканка Сум просить відновити роботу дитячих садочків у місті, аргументуючи це зайнятістю батьків наявністю установ з укриттями. 

 

"Батьки міста Суми просять негайно організувати нормальне функціонування дитячих садочків. Очікування батьками дітей із занять, на вулицях під дощем, та в багатьох ситуаціях з молодшими чи старшими дітьми, теж дошкільного віку, ніяк не вирішує проблему з освітою чи вихованням наших дітей. Навпаки, проблеми наростають. Через це немає змоги повноцінно працювати.
В нашому місті є садочки з укриттями. І ці укриття набагато безпечніші ніж приватні, які зараз працюють у місті. Чому приватним садкам працювати можна, а державним садкам - не можна.
Ви змушуєте батьків або звільнятися, щоб доглядати за дитиною, або платити шалені гроші ( 8200, 10500, 12000 тис грн на місць) за приватні садки.
У багатьох містах України садочки відкриті. Дайте можливість батькам працювати, а дітям нормально вчитися та розвиватися.
Кожні мама та тато вирішуватимуть самі, вести дитину до садочка чи залишити вдома.
Якщо ж, ви пропонуєте нам залишатися вдома з ними, то гарантуйте будь ласка й соціальні гарантіі, такі як подовження дикретної відпустки, підтвердження зайнятості чи інше", - пише Анастасія Віталіївна. 

 

Звернення наразі підписали 15 осіб з необхідних 250. До кінця збору підписів залишився 41 день. У соціальних мережах звернення поширили двадцять три людини. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: